28 Ιουλ 2009

Αστυνομικός Σταθμός Λυκαβητού: Πληρωμή Εξωδίκου

Όταν η αστυνομία σας δώσει εξώδικο για τροχαία παράβαση, εσείς οφείλετε να το πληρώσετε (εντός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος) σε οποιοδήποτε Αστυνομικό σταθμό. Αν κάνετε το λάθος να πάτε στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού και δεν έχετε μαζί σας το ακριβές ποσό, τότε την βάψατε!

Μόλις ανοίξει η πύλη του Αστυνομικού Σταθμού Λυκαβητού και μπείτε μέσα στο κτίριο θα δείτε τυπωμένη σε ένα χαρτί την ανακοίνωση: "πληρώνετε τα εξώδικα με το ακριβές ποσό". Κάποιος πολίτης που έπρεπε να πληρώσει εξώδικο, μπήκε μέσα και είδε μπροστά του την ανακοίνωση αυτή. Δεν είχε μυριστεί τα νύχια του από πριν, και ΔΕΝ γνώριζε αυτή τη λεπτομέρεια, γι'αυτό δεν είχε το ακριβές ποσό (άρα θα χρειαζόταν ρέστα). Όμως αποφάσισε να αποπειραθεί να πληρώσει...

Στο "ταμείο" για τα εξώδικα ήταν ήδη μια αλλοδαπή καλλονή με άσπρο see-through ντεκολτέ που μιλώντας σπαστά ελληνικά πήγε και αυτή να πληρώσει για τροχαία παράβαση. Ο αστυνομικός εξυπηρέτησε την ναζιάρα αλλοδαπή (για 10 τουλάχιστον λεπτά), και όταν αυτή του έδωσε τα λεφτά για να πληρώσει, αυτός πρόθυμα της έδωσε τα ρέστα της με πλατύ χαμόγελο στο στόμα.

Βλέπωντας ο συμπολίτης μας την κίνηση του αστυνομικού, αποφάσισε και αυτός να δοκιμάσει να πληρώσει το εξώδικο του. Φτάνοντας κοντά στο γραφείο - ταμείο, διαπίστωσε ότι ο αστυνομικός - ταμίας είχε ακριβώς μπροστά του και ειδικό δίσκο γεμάτο με νομίσματα όλων των αξιών (σαν αυτό που βλέπετε στην εικόνα).













Όμως όταν ο πολίτης έβγαλε χαρτονόμισμα για να πληρώσει, ο αστυνομικός του απάντησε "Να πάεις να βρεις ψιλά τζαι να ξανάρτεις". Τελικά μετά από σύντομη συζήτηση ο αστυνομικός (έχουμε το όνομα του), δέχτηκε να πάρει τα λεφτά και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια βρήκε και έδωσε ρέστα στον πολίτη.

Από τη συμπεριφορά του αστυνομικού είναι ολοφάνερη η προσπάθεια του οργάνου να δυσκολέψει τον πολίτη χωρίς κανένα απολύτως λόγο (ενώ για την ναζιάρα αλλοδαπή δεν προέβαλε καμιά αντίσταση). Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί έχουν τον δίσκο με τα ψιλά; Για να δίνουν ρέστα στες ρωσσίδες που κάνουν τα γλυκά ματάκια;

8 σχόλια:

  1. H καλύτερη εκδίκηση είναι να του πάρεις το ποσό σε κέρματα και να κάτσει να τα μετρήσει όπως το γαούρι! :Ρ Όπως και έγινε σε κάτι άλλους Αστυνομικούς Σταθμούς, παρ' όλη την αντίδραση των "οργάνων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. thelw na spasw ton koumpara mou, na me grapsoun, apla gia na paw me jinta misouthkia na plirwsw! na xasei oulli tou tin wra, j n a leipoun 5-6 cents j na ta exw se cents tis liras j na tou pw! "ou, empeirazei, na ertw se lio" j na xanametra meta!!!! :p
    ampalatoi!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kai an katalathos pesoun tou kato ti ginete. kai gemosi o topos misouthkia . pios ta mazevi. sigoura ne nomizo o mpatsos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτυχε να πάω να πληρώσω πρόστιμο πριν καιρό. Το γελούιν του μπάτσου εξαφανίστηκε μόλις του έκατσα το σακκούλλι με τα κέρματα του 1 cent πας τον πάγκο. Όταν επήεν να μου κάμει πρόβλημα που του επήρα κέρματα του 1 cent ερώτησα εν πλήρη ηρεμία: "δηλαδή αρνείστε να δεχτείτε πληρωμή σε νόμισμα της Κυπριακής Δημοκρατίας;". Εν αθθυμούμαι αν οι καπνοί εφκαίνναν που τα φκιά του, αλλά έκατσεν όπως το γάρο τζαι εμέτρησεν τα, έδωκεν μου την απόδειξην μου τζαι επήα στο καλόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. DISTICHOS AFTH INE H ASTINOMIA MAS TIS DIAFTHORAS TIS ALLILOKALIPSIS TIS LOUFAS KE TO MONO POU XEROUN NA KANOUN INE NA KRIVONTE OPOS TOUS PITHIKOYS NA LAPORTAROYN KANENA POLITI POU MILA STO KINITO KE AS GINETE ALLOY.... ELEFTHERO MEGALITERO APIASTO KE STO TELOS KOUKKOULOMA EGGLIMATOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Egw pantws epia 3 fores na plirosw prostimo stin astinomia likavitou k en eixa akrivws to poso k en mou eipan tpt k edosan mou resta

    ΑπάντησηΔιαγραφή