26 Μαρ 2010

Κρατικό κονδύλι για τες μάππες της Cytavision

Ως τωρά ήξερα ότι από τους φόρους που πληρώνω στο κράτος κάποια λεφτά πηγαίνουν:

- για τη στήριξη της κρατικής μηχανής,
- για να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που μας υπηρετούν,
- για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι χαμηλόμισθοι και οι τουρκοκύπριοι,
- για να υπάρχει η Εθνική Φρουρά να μας προστατεύει από τον εχθρό, και
- για να στηρίζονται οι ημικρατικοί οργανισμοί (ΑΗΚ, ΡΙΚ, Cyta, Cyprus Airways, ΚΟΤ, κλπ) που επιτελούν εθνικό έργο και στηρίζουν την οικονομία του τόπου.

Αυτό που έμαθα σήμερα είναι ότι με τους φόρους που πληρώνω η υπηρεσία παροχής ψηφιακής τηλεόρασης Cytavision αγόραζε μέχρι σήμερα τα δικαιώματα τηλεοπτικών αγώνων του Κυπριακού ποδοσφαίρου για να τα προσφέρει δωρεάν στα μέλη του προσωπικού της Cytaς και να τα πωλεί σε άλλα θύματα που γελάστηκαν να γίνουν συνδρομητές της Cytavision - και που ουσιαστικά ξαναπληρώνουν αυτά που ήδη πλήρωσαν σε φόρους.

Το πιο γελοίο στην υπόθεση αυτή είναι ότι υπάρχουν ακόμα αρκετές περιοχές της Κύπρου, ακόμα και σε μεγάλους δήμους της Λευκωσίας (π.χ. Έγκωμη, Λακατάμια, Αγλαντζιά) όπου η Cyta ΔΕΝ παρέχει υπηρεσίες ευρυζωνικού διαδικτύου και κατ' επεκταση ούτε την υπηρεσία Cytavision.

Αν τα δικαιώματα των αγώνων αυτών τα έπαιρνε τουλάχιστον το ΡΙΚ (με παγκύπρια κάλυψη πέραν του 99%) και μετέδιδε τους αγώνες σε ανοικτή ζώνη για όλους τους πολίτες της Κύπρου, δεν θα είχα καμία αντίρρηση - παρόλο όσοι δεν παρακολουθούν μάππαν ίσως να διαφωνήσουν και με αυτό το ενδεχόμενο.

Εν πάση περιπτώση, ενημερώθηκα σήμερα ότι η Βουλή δεν ενέκρινε το κονδύλι για τες μάππες της Cytavision, γι' αυτό οι καημένοι οι υπάλληλοι της Cyta ίσως να χάσουν κάποιους αγώνες.

4 σχόλια:

  1. Γιατί να υπάρχουν αντιδράσεις όταν κόβονται κονδύλια από κάποιο ημικρατικό οργανισμό. Δεν φτάνει που είναι κερδοφόρος (στην πλάτη του κύπριου καταναλωτή βέβαια ) αλλά ας αφήσουν και λίγα για τους άλλους. Και ξέρει κανένας να μας πει πού πάνε τα κέρδη της CYTA? Που κατανέμονται?
    .... (http://parapolitikacy.blogspot.com/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜΕ ΣΙΗΛΛΟΗΡΕΥΚΕ ΡΕ ekloges2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ξεκινήσω από τα απλά: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ Cyta! Κατ ακρίβεια η Cyta πληρώνει για τους άλλους ημικρατικούς. Η cyta είναι κερδοφόρα από μόνη της, δεν χρειάζεται στήριξη από το κράτος. Για να συνεχίσει όμως να είναι κερδοφόρα πρέπει να την αφήσουμε να ενεργεί ελεύθερα και όχι να τη στραγγαλίζουμε για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερώντων!
    Που πάνε τα κέρδη της Cyta; Πίσω στο κράτος! Κατά μέσο όρο η Cyta πληρώνει μέρισμα 80 εκ. ευρώ το χρόνο στο κράτος χωρίς να υπολογίζουμε τους φόρους που πληρώνει...
    Το τι πρέπει να διερωτηθούμε είναι πιοί και γιατί θέλουν τη Cyta να χάσει την ευελιξία της. Μήπως κάποιοι από τους σωτήρες μας βουλευτές έχουν ιδιωτικά συμφέροντα; Ας το κοιτάξουμε λίγο πρίν σκωτώσουμε και αυτή την πηγή εσόδων για το κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειναι φανερο ότι αυτο το αρθο γράφτηκε σκόπιμα για να παραπληροφορίσει.

    Η Cyta δίνει στο κτρατικό προιπολογισμό 80 εκ, το χρόνο.

    Τα τελευταία 10 χρόνια έδωσε στο κράτος 800 εκ. ευρώ!

    H cyta πρέπει κινηται νομικά σε όσους γράφουν και παραπληρωφορούν το κόσμο. Καλά κάνεται να κατεβάσετε το αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή