17 Φεβ 2010

Πάντα πρωτοπόρος ο δήμος Λευκωσίας

Δημοσιεύουμε email αναγνώστη για το Δήμο Λευκωσίας.

Χρόνια μπροστά ο δήμος Λευκωσίας από τις άλλες 26 πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ και δεκάδες χρόνια ο δήμος Λευκωσίας εφαρμόζει με επιτυχία το σύστημα της Συνοικιακής Χωματερής Ανακύκλωσης.

Θέλοντας να διευκολύνει τους δημότες του ο δήμος Λευκωσίας λειτουργεί συνοικιακές χωματερές σε άδεια οικόπεδα ή σε παγκέττα δρόμων (και σε αυτό το σημείο πρωτοπορεί διότι άλλοι υποανάπτυκτοι δήμοι του εξωτερικού μετατρέπουν τα παγκέττα σε πεζοδρόμια), όπως αυτό της οδού Κυψέλης ακριβώς δίπλα από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Το σύστημα είναι πολύ απλό. Ό,τι δεν χρειάζεστε, από ηλεκτρική συσκευή, μέχρι παπούτσια ή αυτοκίνητα μπορείτε να τα εγκαταλείψετε στα σημεία αυτά.

Στόχος του συστήματος είναι είτε να περάσει κάποιος που τα έχει ανάγκη να τα πιάσει ή να λιώσουν σιγά-σιγά και να πάρουν την θέση τους στον κύκλο της φυσικής εξέλιξης. Δυστυχώς το εν λόγω αυτοκίνητο στην οδό Κυψέλης δεν έλιωσε αν και βρίσκεται εκεί 5 χρόνια. Το ψυγείο βρίσκεται εκεί 3-4 μήνες αλλά δεν βρήκε ενδιαφερόμενο. Τα παπούτσια είναι από το Σεπτέμβριο.

Ο δήμος Λευκωσίας μπορεί να πωλήσει τα δικαιώματα της πρωτοποριακής περιβαλλοντικής ιδέας του και σε άλλες πόλεις που ενδιαφέρονται. Να σημειώσουμε ότι η οδός Κυψέλης λειτουργεί με επιτυχία και ως τουαλέττα ζώων κυρίως σκυλιών. Σε δηλώσεις τους κάτοικοι της περιοχής ευχαριστούν το δημαρχείο για το μοναδικό σύστημά του.







4 σχόλια:

  1. Ο Δήμος Λευκωσίας τι φταίει αν έχει ασυνείδητους δημότες που πετάνε τα άχρηστα τους όπο βρουν????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. giati den ta mazevi o dimos ?
    its so simple

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρετε πόσα πρόστιμα επλήρωσα γιατί έρχονταν και επετούσαν στο οικόπεδο μου στη Λευκωσια ότι δεν ήθελε ο καθένας? Κανονική χωματερή μου το έκαναν. Και δεν είχα τα μούτρα κάθε φορά που αναγκαζόμουν να τα πληρώσω.. Να τους εξηγώ, πως μένω στο χωριό και σπάνια περνώ από το οικόπεδο, να τρέχω τους γείτονες, μα μάταια.. μόνη μου τα έλεγα, μόνη μου τα άκουγα, πού να ψάχνουν τόπο να πετούν τα παλιοπράματα τους, μια χαρά τους βόλευε το οικόπεδο. Εττέλιασα το και ησύχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Να σημειώσουμε ότι η οδός Κυψέλης λειτουργεί με επιτυχία και ως τουαλέττα ζώων κυρίως σκυλιών."

    Τούτον ότι τζι αν ένει. "Ναρκοπέδιον" εγίνηκεν με λία λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή